Een goed netwerk brengt je verder

Jouw kennis en ervaring is waardevol voor relaties van netwerkcollega’s. In verschillende vormen: van ad hoc advisering, tot begeleiding van projecten of in interim-opdrachten. Maar andersom werkt het net zo goed! Je gebruikt het netwerk om je eigen contactpersonen snel en tegen minder kosten te helpen aan de juiste specialistische kennis of een goede interim-jurist. Dat laatste is niet verplicht natuurlijk. Je verwijst alleen door via het netwerk als dat in het belang van je client is.

Gelegenheidscompagnons

Commercieel gezien werkt het netwerk net als een groot advocatenkantoor. We moeten het hebben van onderlinge verwijzingen en dat doen we heel transparant en vrijwel alleen voor professionele klanten. Als zelfstandige professionals is het logisch dat we als gelegenheidscompagnons ook gewoon delen we wat we dankzij elkaar verdienen. Alleen doen wij dat per klant of per project en alleen met de direct betrokkenen. Op die manier blijven we allemaal onafhankelijk. Het is heel simpel.”Haal” je werk uit het netwerk dan draag je wat omzet af. “Breng” je werk dan ontvang je omzet. De centrale organisatie van het netwerk regelt alles.

Kennis delen

Behalve in het doorverwijzen, schuilt er ook kracht in de collectieve kennis die in het netwerk aanwezig is. Er zijn verschillende mogelijkheden om daarvan te profiteren.

  • Neem deel aan een van de (online) kennisgroepen
  • Stel online een vraag of start een discussie op het besloten online platform
  • Haal je kennis op/doe nieuwe kennis op tijdens een OJ Academy bijeenkomst
  • Wissel één op één van gedachten met een ander netwerklid

We noemen deze unieke manier van samenwerken zonder afbreuk aan vrijheid: Goed voor Elkaar.