Nieuwe leden

Schermafbeelding 2016-08-12 om 08.58.14

Abdel Tahtah is sinds eind juli toegelaten tot het netwerk. Hij is gespecialiseerd in commerciële contracten, samenwerkingen vennootschapsrecht. We stelden Abdel 5 korte vragen om een beeld van hem te krijgen.

1 Waar moet je van glimlachen?

Mijn zoontje van bijna 2, zelfs als hij me (te) vroeg in de ochtend komt wakker maken.

2 Wat is je toegevoegde waarde voor opdrachtgevers?

Mijn toegevoegde waarde is een brede, rechtsgebieden- en branche-overschrijdende kennis van het recht, die niet ten koste gaat van de vereiste diepgang en pragmatische benadering om op hoog niveau te kunnen functioneren en snel goede resultaten te boeken.

3 Waarom ben je bij OJ aangesloten?

De flexibiliteit die het netwerk biedt spreekt me aan. Enerzijds blijf ik zelfstandig, anderzijds breid ik mijn netwerk zo toch in een keer substantieel uit.

4 Wat kom je het netwerk brengen?

Een groot netwerk; leuke zaken op rechtsgebieden die ik zelf niet doe; een (deskundig) klankbord voor allerhande vragen en/of overleg; loyaliteit; een betrouwbare “stand-in”/waarnemer.

5 Waarom wil je zelfstandig ondernemen?

De vrijheid en flexibiliteit om professioneel mijn eigen weg te gaan zonder verantwoording te hoeven afleggen binnen een grote logge organisatie is mijn “main drive” en onbetaalbaar.

Schermafbeelding 2016-08-08 om 15.55.19

Cynthia van Glabbeek maakt sinds eind juli 2016 onderdeel uit van OJ. Haar specialismen is voornamelijk het gezondheidsrecht en daarnaast het arbeidsrecht. Cynthia stelden we ook dezelfde 5 korte vragen om haar te leren kennen.

1 Waar moet je van glimlachen?

Van mijn rondreis door Afrika enkele jaren geleden. Ik ben toen met mijn (inmiddels) man gedurende 14 maanden het continent helemaal rondgereden in een Landcruiser (65.000 km). Met veel plezier denk ik nog vaak terug aan dit mooie continent dat ons hart eerder al had gestolen en dan met name aan de prachtige momenten die we hebben gehad en de interessante mensen die we daar hebben ontmoet.

2 Wat is je toegevoegde waarde voor opdrachtgevers (in 1 zin).

Ik ben iemand die op een enthousiaste manier snel zaken kan doorgronden en oppakken zodat het probleem of de hulpvraag van de opdrachtgever zo goed en adequaat mogelijk wordt opgelost.

3 Waarom ben je bij OJ aangesloten?

Ik sta achter het concept van OJ en ben ervan overtuigd dat zowel zelfstandige juristen als opdrachtgevers hun voordeel kunnen doen met het netwerk. Je kunt daarnaast van elkaar leren en kennis uitwisselen. Het is ook een mooi platform om opdrachtgevers met een hulpvraag die buiten mijn expertise ligt toch aan een goede jurist te kunnen helpen.

4 Wat kom je het netwerk brengen?

Met mijn kennis, kunde en ervaring verwacht ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het OJ netwerk. Bovendien lijkt het me erg leuk bij gepaste gelegenheden andere zelfstandige juristen te ontmoeten en bijvoorbeeld ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Daarnaast hoop ik in de toekomst mooie opdrachten in het netwerk uit te kunnen zetten die mij via mijn contacten buiten het OJ netwerk bereiken.

5 Waarom wil je zelfstandig ondernemen?

Om meerdere redenen. Natuurlijk de vrijheid van het drijven van een eigen onderneming. Daarnaast onder meer ook de afwisseling doordat je voor uiteenlopende opdrachtgevers werkt in verschillende werkomgevingen en ook je juridische werkzaamheden daardoor van tijd tot tijd zullen verschillen.