Abraham Mouritz winnaar DILA 2017

DILA 2017 winnaarAbraham Mouritz mag zich een jaar lang de beste onafhankelijke jurist van Nederland noemen. Hij won de DILA-verkiezing 2017. De jury onder leiding van Henriëtte van Hedel koos Mouritz als winnaar omdat hij als jurist in staat is de taal van de technologieondernemers te spreken met wie hij samenwerkt. Mouritz kan verbindingen leggen die – ook buiten het juridisch inhoudelijke – van duidelijk toegevoegde waarde zijn voor zijn klanten.

 

De jury had er een harde dobber aan een winnaar te kiezen. Laurine van den Bos en Abraham Mouritz hebben zich goed geweerd en ook Jan Schreuder, die aan de andere kant van de wereld zat en daarom zijn case verdedigde in een vlog, wist een lans voor zich te breken.

 

Mouritz is trots op zijn overwinning. ‘Mijn nominatie kwam voor mij totaal onverwacht. Omdat ik pas kort zelfstandig ben, dacht ik niet voor de DILA in aanmerking te komen. Dat mijn opdrachtgeefster – die kritisch is – mij nomineerde, vind ik waanzinnig. Het zegt mij dat ik op de goede weg ben’. ‘De Award krijgt zeker een ereplaats bij mij op kantoor’. Naast de Award ging de winnaar ook naar huis met een mooi cursusaanbod van OSR Juridische Opleidingen, werd hij – net als de andere finalisten – door Kluwer/Kleos verblijd met een smartwatch en een jaar lang digitaal ondertekenen van documenten namens SignRequest.

 

DILA 2017 werd georganiseerd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en zusterbedrijf LawyerlinQ en partners Mr Magazine, Jurist in communicatie, Lexxyn Groep, OSR juridische opleidingen, Weagree, SignRequest en Kluwer/Kleos. Marijn Rooymans van Ondernemende Juristen: ‘We zijn initiatiefnemer van deze verkiezing omdat we hiermee willen laten zien dat de rol en marktpositie van zelfstandige advocaten en juristen een fantastische ontwikkeling doormaakt. Het hoge niveau van de kandidaten heeft me dit jaar weer getroffen. Ik word er blij van om te merken dat de markt dat ook zo ziet.’

 

Dit bericht verscheen ook op dila2017.nl/nieuws