Goed voor elkaar

OJ draait natuurlijk om het optimaal helpen van je klanten en relaties, door het netwerk voor ze in te schakelen. En uiteraard om de mooie cliënten en projecten die het voor je kan opleveren als je gelegenheidspartners uit het netwerk dat ook doen. ‘Goed voor elkaar’ noemde een vroeger netwerklid die werkwijze ooit en dat vinden we eigenlijk nog steeds een prima benaming.

Geïnspireerd door netwerkleden

Net als partners in traditionele samenwerkingen delen we uiteraard wat we dankzij elkaar omzetten, maar geïnspireerd door een aantal netwerkleden hebben we de afgelopen tijd vanuit OJ geëxperimenteerd met iets extra’s:

Doneer je omzetaandeel

Voortaan kun je er als doorverwijzend OJ lid ook voor kiezen je omzetaandeel over te laten maken naar een goed doel van je eigen keuze. In plaats van dat je zoals gebruikelijk elke maand een factuur bij de OJ administratie indient voor je omzetaandeel in de doorverwezen opdracht, maakt OJ namens jou, het bedrag over naar bijvoorbeeld War Child, Unicef, WNF, of een van de andere 580 CBF erkende goede doelen. En uiteraard geven we je exact inzicht in wat, wanneer en waarheen, we overmaken voor je.

We blijven samenwerkende ondernemers

Nee, hoe mooi ook, uiteraard wordt het doneren van omzet niet de norm. Als samenwerkende ondernemers opereren we in de eerste plaats vanuit een zakelijk perspectief, maar we vinden het bieden van de keuze-optie wel een mooie extra toevoeging op de ‘goed voor elkaar’ samenwerking die ons als OJ kenmerkt.

Bovendien past het ook in de bredere OJ visie dat ieder lid van het netwerk vooral vrij moet zijn om z’n praktijk te voeren zoals hij of zij dat wil. En sommigen schakelen graag het netwerk in voor hun klanten, maar voelen zich er prettiger bij om het hen toekomende omzetaandeel een andere bestemming te geven. Vanuit OJ maken we dat nu dus nog veel makkelijker.

Heb je vragen, tips, of feedback? Ik vind het fijn om van je te horen!