Karin Kleerebezem verkozen tot beste onafhankelijke jurist 2019-2020

Onafhankelijk jurist en betaaldienstverlening-expert Karin Kleerebezem is na een spannende finaleronde uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van het jaar 2019-2020. Juryleden Geert Potjewijd, Frederieke Leeflang, Dries Lagerberg en Klaas Evelein wezen Karin aan als winnaar van de Dutch Independent Legal Award 2019-2020.

 

karin

Tijdens het DILA diner op 29 januari voelden zij finalisten Karin Kleerebezem, Sidonie Schreuder en Ayolt Zoer aan de tand over hun vakmanschap. Daarbij letten zij in het bijzonder op expertise, execution & delivery en onderscheidend vermogen. De jury had het niet makkelijk volgens juryvoorzitter Geert Potjewijd: ‘de finalisten waren aan elkaar gewaagd en hebben ook nog eens zeer verschillende profielen en praktijken’.

De jury was te spreken over het ondernemerschap van Ayolt, adviseur, mediator en litigator met een brede corporate praktijk, en was het erover eens dat hij zich heeft bewezen als succesvol raadsman die het vertrouwen van zijn cliënten geniet en een sterke persoonlijke band met hen smeedt.

De jury ziet Sidonie, specialist op het gebied van (juridische) compliance en ethiek,  als een bijzonder betrouwbare kracht en prees haar om de focus in haar praktijk. Ook sprak zij waardering uit voor de balans die Sidonie bewaart tussen het behoud van haar onafhankelijkheid en haar geëngageerde rol in het team van de cliënt. Haar aandacht voor goede implementatie met inzet van legal tech vindt de jury vooruitstrevend.

Als toelichting bij de uitverkiezing van Karin Kleerebezem tot DILA winnaar gaf de jury aan dat ze in het bijzonder onder de indruk is van haar vakinhoudelijk kennis en de manier waarop zij deze implementeert in haar dagelijkse werk. Zij roemde de sterke focus van Karin op advisering van de betaaldienstverlenings-industrie en haar beheersing van dat vak. De jury had ook lof voor de manier waarop Karin haar weg weet te vinden in een nieuwe ontwikkelende markt en voor hoe zij op dit gebied pioniert en samenwerkt met haar cliënten en peers. 

Marijn Rooymans van het Netwerk van Ondernemende Juristen, één van de organiserende partners van de DILA:  ‘Dit was de 6e editie en het is mooi om te zien hoe de markt en daarmee ook de zelfstandige advocaten en juristen in deze bijzondere verkiezing zich ontwikkelen. Ik denk dat het hoge niveau waarop deze professionals werken, maar ook het plezier in het zelfstandig ondernemerschap dat ze uitstralen, inspirerend is voor iedereen die overweegt hun voorbeeld te volgen’.

Naast de Award ging de winnaar ook naar huis met een cursus naar keuze van OSR Juridische Opleidingen en een jaarabonnement op Kleos, praktijksoftware voor juristen. Ook werden alle finalisten door SignRequest verblijd met een jaarabonnement voor het digitaal ondertekenen van documenten.

De organisatie van de DILA wordt verzorgd door het Netwerk van Ondernemende Juristen en het LawyerlinQ platform, gesteund door DILA partners Mr. Magazine, Lexxyn, OSR juridische opleidingen, SignRequest, Weagree en Wolters Kluwer/Kleos.