5 vragen aan: Lisanne Bregman-ten Hoopen

lisanne-ten-hoopen-bergmanLisanne Bregman-ten Hoopen

Aangesloten bij het netwerk sinds: december 2016

Specialisatie: duurzame energieprojecten, int. contracten, master agreements ISDA en EFET

1. Waar moet je van glimlachen?
Zojuist nog moest ik glimlachen om de Britse kantoorhumor die ik binnenkreeg in de whatsapp groep met mijn opdrachtgever en collega interim-jurist. Die is er voor werk-gerelateerde zaken, maar het geeft aan dat de sfeer goed is. Het maakt het werk zo veel aangenamer. Daarnaast zijn de vier vrolijke bekkies van mijn dochters ook niet te versmaden.

2. Wat is je toegevoegde waarde voor opdrachtgevers?
Ik heb hart voor de zaak, werk hard, ben positief ingesteld en denk commercieel met de opdrachtgever mee. Een jurist mag nooit een showstopper zijn, maar bewijst zijn of haar meerwaarde juist door mee te denken en te zoeken naar oplossingen in plaats van overal voor te gaan liggen.

3. Waarom ben je bij OJ aangesloten?
Ondernemende Juristen, de naam zegt eigenlijk al genoeg. Ik wilde me graag aansluiten bij een groep juristen die het net als ik fantastisch vindt om ondernemer te zijn.

4. Wat kom je het netwerk brengen?
Ik vind het leuk om mensen te verbinden, commercieel met juridisch en vice versa. Vaak krijg ik de vraag of ik nog iemand ken voor een bepaalde klus waar specifieke expertise voor is vereist. Het is dan heel fijn om naar een netwerk als OJ te kunnen verwijzen en de zekerheid te hebben dat de opdrachtgever aan een gelijkgestemde ondernemende jurist kan worden voorgesteld.

5. Waarom wil je zelfstandig ondernemen?
Ondernemen heeft altijd al in mijn bloed gezeten. De vrijheid om een opdracht aan te nemen, of twee, of drie of geen vind ik heerlijk. Het hoeft voor mij niet 9 tot 5 te zijn maar prima als dat toevallig een keer wel zo is. Het liefst werk ik voor veel opdrachtgevers op ad-hoc basis, zodat ik zo flexibel mogelijk kan zijn voor een opdrachtgever.