Maak kennis met: Annemarie Bloemen en Olivier van Hellenberg Hubar

annemariebloemen

Annemarie Bloemen

Aangesloten bij het netwerk sinds: november 2016

Specialisatie: privacy, e-commerce & commerciële contracten.

1. Waar moet je van glimlachen?
Als ik met een team iets bereik. Of dat nu een prettige contractonderhandeling met een wederpartij is of het samen met een bedrijf bepalen van een privacy beleid of privacy strategie…

2. Wat is je toegevoegde waarde voor opdrachtgevers?
Los van meer dan 10 jaar ervaring en specialistische kennis op privacy gebied, is dat het feit dat ik altijd probeer de sfeer goed te houden – ook als partijen het niet eens zijn – en open en transparant te zijn.

3. Waarom ben je bij OJ aangesloten?
Omdat ik sinds kort bij een nieuw kantoor zit (red. Grasp), samen met Jeroen en Michiel die al bij het Netwerk aangesloten waren. Zij zijn enthousiast over OJ. Daarnaast is het Netwerk voor mij een goede manier om aansluiting te hebben met gelijkgestemde juristen.

4. Wat kom je het netwerk brengen?
Mijn privacy ervaring en mijn open, transparante en prettige manier van werken.

5. Waarom wil je zelfstandig ondernemen?
Omdat ik als ondernemer meer baas ben van eigen inhoud en visie en zelf kan bepalen hoe mijn loopbaan en agenda er uit zien.

 

olivier-van-hellenberg-hubarOlivier van Hellenberg Hubar

Aangesloten bij het netwerk sinds: november 2016 

Specialisatie: arbeidsrecht.

1. Waar moet je van glimlachen?
Dat was net nog, tijdens de 20 weken echo van ons eerste kind. Ik wist zeker dat ik ‘iets’ zag zitten; maar de verloskundige zei toch echt dat het een meisje wordt…

2. Wat is je toegevoegde waarde voor opdrachtgevers?
Mijn toegevoegde waarde voor klanten is dat ik – na 5 jaar in het internationale bedrijfsleven en 5 jaar bij een gespecialiseerd kantoor – niet alleen het vak uitstekend beheers maar ook de taal van de klant spreek en de interne dynamiek ken.

3. Waarom ben je bij OJ aangesloten?
Omdat ik zelfstandig wil zijn, maar niet alleen. Ik geloof ook dat het netwerk mij veel afwisseling – verschillende soorten opdrachten – kan bieden. Hiervoor heb ik met name voor een vaste groep klanten/werkgevers gewerkt.

4. Wat kom je het netwerk brengen?
Uit mijn eigen netwerk krijg ik regelmatig vragen waar ik anders nee op zou moeten zeggen. Bijvoorbeeld over ambtenarenrecht of laatst een vraag naar een IE-overeenkomst voor de creatieve sector. Natuurlijk kan ik best iets in elkaar knippen en plakken. Maar ik bedien de klant veel beter door te erkennen wanneer iets echt buiten mijn scope valt; dat schept juist vertrouwen. Het is dan bovendien fijn te weten dat ik de vraag in het Netwerk kan uitzetten. Wel wil ik het netwerklid eerst zelf leren kennen om zeker te weten dat er ook op persoonlijk vlak een match zal zijn met mijn klant.

Daarnaast heb ik zelf ook veel cursussen gegeven. Wij hadden het net even over de OJ Academy en kennisdelen…ik zie mezelf daar ook wel iets in betekenen.

5. Waarom wil je zelfstandig ondernemen?
Omdat ik het na 10 jaar inmiddels wel zelf kan. Dat heeft zich ook al wel bewezen. Klanten komen niet naar me toe omdat ik voor dat kantoor werk, maar kiezen mij echt om mijn naam en reputatie. Het is natuurlijk ook veel leuker om je eigen koers uit te zetten. Het juridische heb ik ruimschoots onder de knie, het commerciële ook…het ondernemende, dat ben ik volop aan het ontdekken. Van jurist naar ondernemende jurist dus…