OJ ≠ LawyerlinQ

Veel netwerkcollega’s hebben moeite met het verschil tussen OJ en LawyerlinQ. Niet zo gek, vanwege hun oorsprong, maar ze zijn inmiddels toch echt verschillend.

Nog even het onderscheid.

In het kort: het zijn twee verschillende bedrijven.

  • OJ is er voor jou en je relaties;
  • LawyerlinQ is er voor organisaties.

Iets uitgebreider:

OJ is het netwerk van en voor de beste onafhankelijke juridische professionals van Nederland. Simpel gezegd: OJ is er als netwerk voor jou en jouw klanten. Bij OJ zijn jouw doorverwijzingen de bron van opdrachten voor je netwerkcollega’s en andersom. Marijn, Vincent en Jitske trekken de kar bij OJ en zijn er in de eerste plaats voor jou. Heb je dus een vraag of ondersteuningsbehoefte van een zakelijke relatie, schakel hen dan in om de kracht en kwaliteit van het netwerk optimaal en efficiënt te ontsluiten. Hier lees je nog eens hoe dat precies werkt.

LawyerlinQ is de onderneming achter het platform www.lawyerlinq.com. Daarop maakt en beheert ze online flexpools in opdracht van grote bedrijven en advocatenkantoren. Deelnemers aan die besloten communities komen uit verschillende hoeken. Er zijn alumni van het bedrijf/kantoor in kwestie bij, OJ leden, maar als de klant het wil, ook medewerkers van de bekende uitzendbureaus.

Groot verschil met OJ is dat LawyerlinQ altijd alleen direct in opdracht van organisaties werkt en bovendien zelf geen netwerk of database heeft. Maarten, Mirte en Laurens staan bij LawyerlinQ ‘onder de lat’. Zij werken dus in de eerste plaats voor de klant die LawyerlinQ heeft ingehuurd om haar flexpool op te zetten en te beheren. 

Waarom heb ik als OJ lid dan een profiel op het LawyerlinQ platform?

Nou daar zijn eigenlijk twee redenen voor. De eerste is dat OJ als netwerkorganisatie dankbaar gebruik maakt van de mogelijkheden van het LawyerlinQ platform. Dat is namelijk helemaal gemaakt voor het hosten van besloten communities. Als OJ lid kun je op het OJ deel van het platform zien wie je netwerk-collega’s zijn, je kunt er sparren, je kennis en free leads delen, enz. enz. Super veel mogelijkheden, waar je vast nog maar een fractie van gebruikt.

De tweede reden is om ervoor te zorgen dat OJ leden een streepje voor hebben bij opdrachten die voortvloeien uit de communities die LawyerlinQ voor haar klanten samenstelt. Daarbij speelt snelheid steeds vaker een rol en het gegeven dat je al een mooi actueel profiel op het LawyerlinQ platform hebt, maakt het makkelijker voor hen om je te vinden en om een goed beeld te krijgen van je kennis en ervaring.  

Stuur Marijn even een e-mail als er nog zaken onduidelijk zijn, of als je vragen hebt.