OJ ≠ LawyerlinQ

Veel netwerkcollega’s hebben moeite met het verschil tussen OJ en LawyerlinQ. Niet zo gek, vanwege hun oorsprong, maar het zijn inmiddels toch echt twee afzonderlijke bedrijven.

Nog even het verschil.

In het kort:

  • OJ is er voor jou;
  • LawyerlinQ is er voor organisaties.

Iets uitgebreider:

OJ is het netwerk van en voor de beste onafhankelijke juridische professionals van Nederland. Simpel gezegd is OJ als netwerk er voor jou. Bij OJ zijn jouw doorverwijzingen de bron van opdrachten voor je netwerkcollega’s en andersom. Marijn en Conny trekken de kar bij OJ en zijn er in de eerste plaats voor jou. Heb je dus een vraag of ondersteuningsbehoefte van een zakelijke relatie, schakel hen dan in om de kracht en kwaliteit van het netwerk optimaal en efficiënt te ontsluiten. Hier lees je nog eens hoe dat precies werkt.

LawyerlinQ is de onderneming achter het platform www.lawyerlinq.com. Daarop maakt en beheert ze online flexpools in opdracht van grote bedrijven en advocatenkantoren. Deelnemers aan die besloten communities komen uit verschillende hoeken. Er zijn alumni van het bedrijf/kantoor in kwestie bij, OJ leden, maar als de klant het wil, ook medewerkers van de bekende uitzendbureaus.

Groot verschil met OJ is dat LawyerlinQ altijd alleen werkt in opdracht van organisaties en bovendien zelf geen netwerk of database heeft. Maarten en Mirte staan bij LawyerlinQ ‘onder de lat’. Zij werken dus in de eerste plaats voor de klant die LawyerlinQ heeft ingehuurd om haar flexpool op te zetten en te beheren.

Waarom heb ik als OJ lid dan een profiel op het LawyerlinQ platform?

Nou daar zijn eigenlijk twee redenen voor. De eerste is dat OJ als netwerkorganisatie dankbaar gebruik maakt van de mogelijkheden van het LawyerlinQ platform. Dat is namelijk helemaal gemaakt voor het hosten van besloten communities. Als OJ lid kun je op het OJ deel van het platform zien wie je netwerk-collega’s zijn, je kunt er sparren, je kennis en free leads delen, enz. enz. Super veel mogelijkheden, waar je vast nog maar een fractie van gebruikt.

De tweede reden is om ervoor te zorgen dat OJ leden een streepje voor hebben bij opdrachten die voortvloeien uit de communities die LawyerlinQ voor haar klanten samenstelt. Daarbij speelt snelheid steeds vaker een rol en het gegeven dat je al een mooi actueel profiel op het LawyerlinQ platform hebt, maakt het makkelijker voor hen om je te vinden en om een goed beeld te krijgen van je kennis en ervaring.