Marktomstandigheden voor zelfstandige advocaten en juristen verslechterdOJ INdex h2 2020

Voor het tweede half jaar van 2020 komt de OJ Index uit op net boven 61, een daling van bijna 11 punten ten opzichte van begin dit jaar.
Deze stand betekent dat maar 61% van alle zelfstandige juristen actief in de grootzakelijke markt vindt dat de bezettingsgraad in hun praktijk voldoende is. Een ernstige terugval in marktomstandigheden, iets anders kunnen we er niet van maken.

Het betekent niet meteen dat 39% van de zelfstandige advocaten en juristen in de top van de markt helemaal zonder werk zit, maar wel dat hun bezettingsgraad onder het gewenste niveau is en dat hun ‘onderneming’ dus niet draait zoals ze graag zouden willen. Desondanks zien we de gemiddelde uurtarieven in de markt nog min of meer gelijk blijven.

Meer informatie?

Kijk in H2 -2020- Verslag OJ index Publieksversie voor de exacte cijfers, de gemiddelde uurtarieven en meer achtergrond over de marktomstandigheden voor zelfstandige advocaten en juristen in de B2B markt.

Wil je van gedachten wisselen, of wil je meer weten over de markt voor zelfstandige advocaten en juristen? Stuur een mail naar OJ netwerkcoördinator Mr. Marijn Rooijmans via marijn@ondernemendejuristen.nl.