5 vragen aan: Sacha Vos-Kruijff

sacha-vosSacha Vos-Kruijff

Aangesloten bij het netwerk sinds: december 2016

Specialisatie: Ondernemingsrecht, commerciële contracten, energierecht

1. Waar moet je van glimlachen?
Het eerste wat bij mij opkomt is als mijn beide kinderen mij ’s avonds aan tafel in geuren en kleuren over hun avonturen van die dag vertellen, dat vind ik heerlijk en zet alle hectiek van mijn dag ook weer in perspectief.

Zakelijk doet het me goed als ik iemand kan helpen met een probleem of vraag en hij/zij weer verder kan. Ook het uiteindelijk opleveren van een mooi juridisch eindproduct maakt dat ik plezier heb in mijn werk.

2. Wat is je toegevoegde waarde voor opdrachtgevers?
Van opdrachtgevers krijg ik altijd terug dat ik mij bijzonder snel kan aanpassen aan een nieuwe omgeving en van nature makkelijk met iedereen kan schakelen. Daarnaast heb ik veel energie en houd ik van doorpakken. Als jurist ben ik heel kritisch zonder het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen. Mijn toegevoegde waarde zit ‘m in de combinatie van die eigenschappen.

3. Waarom ben je bij OJ aangesloten?
Al tijdens het kennismakingsgesprek met Marijn en Conny had ik een goed gevoel bij Ondernemende Juristen als organisatie en waar zij voor staat. Ik hoop dat het netwerk mij nieuwe en leuke contacten gaat brengen met juristen die ook de stap naar het ondernemerschap hebben gezet.

3. Wat kom je het netwerk brengen?
Mijn eigen netwerk wordt groter. Er komen steeds meer potentiële opdrachtgevers bij die ook juristen met andere specialismen nodig hebben. Daarnaast ben ik zowel als advocaat binnen de ondernemingsrechtpraktijk (9 jaar) als bedrijfsjurist (>5 jaar) werkzaam geweest en heb ik in die jaren veel gewerkt voor ondernemers in de energiebranche. Hierdoor ben ik in combinatie met mijn open persoonlijkheid breed inzetbaar.

5. Waarom wil je zelfstandig ondernemen?
Omdat ik mijn (inhoudelijke) werk als jurist graag combineer met afwisseling in werkomgeving en in de personen met wie en voor wie ik werk. Die afwisseling houd me scherp en geeft me energie, heb ik gemerkt. Los daarvan ben ik een erg ondernemend type en is de stap naar het ondernemerschap ook in dat opzicht een logische in mijn carrière.