Voor professionele opdrachtgevers

Het Netwerk van Ondernemende Juristen is natuurlijk in de eerste plaats van en voor haar leden, maar als professionele opdrachtgever heb je er ook veel aan. Er is namelijk geen snellere of meer betrouwbare manier om in contact te komen met vrijwel alle goede zelfstandige juristen en advocaten die in de Nederlandse markt actief zijn.

Door in zee te gaan met een lid van het Netwerk van Ondernemende Juristen weet je zeker dat je te maken hebt met een ervaren professional met een gedegen trackrecord. Daarnaast biedt het netwerk continuïteit. Als de professional van je keuze onverhoopt uitvalt, regelen we in een oogwenk een goede vervanger. Dat geldt ook als er extra kennis of capaciteit nodig is: met het netwerk kan snel worden opgeschaald.

Hoe werkt het?

1
Leg je ondersteuningsbehoefte uit aan een van de bij OJ aangesloten professionals*.
2
Met behulp van de centrale organisatie van het netwerk worden potentieel geschikte netwerkleden gepolst.
3
De OJ collega die jullie organisatie kent, kijkt mee bij de selectie.
4
Degenen uit het netwerk die qua ervaring, kennis en stijl van werken het best bij je passen worden aan je voorgesteld.
5
Je gaat het gesprek aan met juristen waarvan je een mogelijke match vermoedt.
6
Met de professional van je uiteindelijke keuze maak je 1 op 1 tarief- en werkafspraken.

That’s it. Vervolgens gaan jullie gewoon aan de slag

* Ken je geen leden van het netwerk dan kun je ook zelf contact leggen met de centrale service organisatie van het netwerk. Hou er alleen rekening mee dat in principe de opzet van het netwerk zo is dat de aangesloten juristen zelf de partner / accountmanagers zijn.

Wat kost het?

Als opdrachtgevers betaal je altijd alleen het tarief dat je afspreekt met de jurist van je keuze. Je krijgt niet nog een rekening voor allerlei extra kosten. 

Deelnemers aan het netwerk zijn allemaal eigen baas. Dat is belangrijk, want alleen de advocaat of jurist waarmee je in zee gaat heeft dus iets te zeggen over het tarief. Onderling stemmen we dat niet af, want de netwerkleden concurreren soms ook met elkaar. Iedereen mag dus altijd zijn of haar eigen tarief vragen. Uiteraard zijn we ondernemers, dus we delen als gelegenheidspartners in de omzet die we dankzij elkaar maken.

Verdienmodel

Bij elke opdracht delen de betrokken netwerkleden een stukje van de omzet met elkaar en met de centrale organisatie, denk daarbij aan ca. 20%. Logisch, want we zijn tenslotte samenwerkende juridische ondernemers. Je kunt het vergelijken met hoe partners bij een advocatenkantoor delen wat ze samen verdienen.