Control your own destinyHeb je laatst in het NRC het stukje ‘Er zijn meer manieren om flexibel te zijn’ gezien? Had je na lezing ook het gevoel ‘flex = slecht’? Misschien ben ik overgevoelig en het gaat ook helemaal niet over de juridische markt, maar toch triggerde het me.

Flexibele schil slim regelen

Ben even op zoek gegaan naar het TNO onderzoek waar dat artikel aan opgehangen is – zou ik trouwens de enige zijn die die moeite genomen heeft?- en wat blijkt, TNO schrijft helemaal niet dat een flexibele schil slecht is. Ze stellen alleen vast dat je het slim moet regelen. De strekking is eigenlijk: flexibiliteit is bittere noodzaak in organisaties, maar je moet die niet realiseren door mensen als wegwerpwerkers te gebruiken.

Vaste baan is geen heilige graal

Nu we het toch over de ‘vast vs flex discussie’ hebben, waarom hebben mensen die in loondienst zijn altijd de neiging om te doen alsof die vaste baan een soort heilige graal is voor iedereen? Natuurlijk, voor zzp’en is niet iedereen geschikt, maar waarom toch altijd weer die associatie met uitbuiting als het over flexwerk gaat? Het zal aan de onderkant van de arbeidsmarkt anders werken dan in mijn wereld, maar toch: ik mis de nuance.

Controle over je werkende leven

In mijn wereld zijn zelfstandigen vooral getalenteerde vrije professionals die hun kennis en kunde gebruiken om zelf de controle over hun werkende leven te pakken. Waarom horen we daar nooit iets over? De zogenaamd zielige zzp’ers die ik ken hebben allemaal gewerkt in zo’n topkantoor of topbedrijf. Meestal zelfs jaren en jaren, gemiddeld meer dan 10 jaar, dus kennelijk konden ze het wel. Toch besloten ze op een dag het roer om te gooien.  

Zorgen voor eigen ontwikkeling

Nu zijn ze veel gelukkiger. Ze verdienen geld, zorgen voor hun eigen ontwikkeling en doen echt leuk, uitdagend werk. Maar weet je wat het echte verschil is, wat zelfstandig zijn beter maakt dan in loondienst werken? Je zit zelf aan de knoppen! Er is geen baas naar wie je moet luisteren, die je carrièreverloop in de hand heeft, of die van je verwacht dat je op kantoor zit terwijl je eigenlijk je kind van de crèche zou willen halen. En ook kantoorpolitiek is ineens heel anders als je er geen deel meer van uitmaakt, maar er alleen rondloopt om een klus te klaren.

Enorm potentieel aan zelfstandige advocaten en juristen

Natuurlijk moet de schoorsteen blijven roken, maar ja… laten we eerlijk zijn, de zekerheid van een vaste baan is toch ook maar betrekkelijk. Of niet? Bovendien, er is werk zat nu de grote kantoren en bedrijven eindelijk beginnen te onderkennen wat een enorm potentieel er schuilt in de samenwerking met zelfstandige advocaten en juristen.

Je begrijpt, ik zie een heel andere kant van flexibilisering. Een waarin een groeiende groep zelfstandige professionals gewoon masters of their own destiny zijn.

 

Marijn

 

N.B. Over succesvolle zelfstandigen gesproken: De genomineerden voor de 2017 Dutch Independent Legal Award verkiezing zijn bekend. Jaarlijks wordt onder de naam DILA een prijs uitgereikt aan een inspirerende onafhankelijke zelfstandige advocaat of jurist. Iemand die in meerdere opzichten een voorbeeld is voor anderen en om die reden ‘de beste’ genoemd kan worden. Leuk als je jouw favoriete onafhankelijke jurist of advocaat in de grootzakelijke markt steunt door tijdens de kerstvakantie op hem of haar te stemmen via de DILA website. Een onafhankelijke jury, bestaande uit juridische klanten uit de top van het bedrijfsleven en advocatuur wijst de uiteindelijke winnaar aan.