Wie jarig is trakteert…

Het Netwerk van Ondernemende Juristen bestaat 10 jaar logo-ondernemende-juristen(RGB) 10 jaar_fin (1)
Reden voor een feestje? Zouden we kunnen doen natuurlijk, maar wat ons nog veel leuker lijkt, is om samen te investeren in de toekomst. Voor een netwerk als OJ draait die uiteraard om de opdrachten die we met elkaar delen en de klanten die we samen blij maken.

Daarom trakteren we komende tijd alle netwerkcollega’s die daaraan bijdragen door een opdracht in het netwerk te brengen*, op een absolute topwijn. Een fles met karakter en kwaliteit, die net als het netwerk de komende 10 jaar nog veel beter wordt.

Want we zijn eigenlijk pas net begonnen.

En als jij over 10 jaar zo’n fles open trekt op een voor jou bijzonder moment, denk dan even terug aan de zomer van 2016. Aan waar je was toen OJ 10 jaar bestond. Dat idee geeft ons een feestelijk gevoel.

 

* Nog geen ervaring met het herkennen en delen van potentiële opdrachten voor netwerkcollega’s? Geen probleem, eens moet de eerste keer zijn. Het is simpel.

  • “Ken je nog iemand die….?”, of “Kun je me helpen met…?” Dit soort vragen zijn het signaal.
  • Op zo’n moment vertel je je klant gewoon dat je aangesloten bent bij het Netwerk van Ondernemende Juristen en dat als hij of zij dat wil er in je OJnetwerk waarschijnlijk meerdere specialisten zijn die kunnen helpen. Jij kunt voor contacten zorgen, maar hij mag zelf kiezen met wie hij in zee gaat. Verwijs naar de OJ site voor toelichting.
  • Vindt je klant dat een goed idee (en dat is meestal het geval) dan bel, mail, of app je Tyas of Marijn.
  • Zij pakken het meteen op en begeleiden je verder.
  • Samen maken we je klant blij, bezorgen we een netwerkcollega een mooi project en niet te vergeten jou wat extra omzet.  (en nu dus ook zo’n bijzondere wijn)

Een aantal ‘wetmatigheden’:

  • Jij blijft ten alle tijden ‘in control’. Het gaat om jouw relatie. Jij bepaalt dus ook wie er voorgedragen wordt. Als het aanbod van netwerkcollega’s je niet bevalt dan beslis je gewoon dat er niemand voorgedragen wordt.
  • We werken altijd in volledige transparantie. Als klanten weten hoe het netwerk functioneert en dat we als samenwerkende ondernemers omzet delen vinden ze dat zonder uitzondering prima en logisch. Ze zijn niet anders gewend. Klanten die daarover in het duister gehouden worden voelen zich achteraf bedonderd.
  • OJ werkt alleen voor professionele klanten. Ergo alleen bedrijven, overheden en advocatenkantoren kun je zo verwijzen, want dat zijn partijen waarvan we zeker weten dat ze snappen hoe het netwerk in hun voordeel werkt. Particulieren, de slager om de hoek en familie of vrienden, daaruit wil OJ geen omzet delen. Die help je natuurlijk ook met het netwerk, maar dat soort vragen verwijs je via de free lead groep op lawyerlinq.com.
  • Open deur 1: ben je zelf degene die over inhuur/inzet van de netwerkcollega beslist? Dan kun je natuurlijk niet in de omzet delen.
  • Open deur 2: je kunt OJ niet gebruiken om opdrachten van bemiddelingsbureaus te vervullen.